Doto stelt zich voor


D.O.T.O. (Door Oefening Tot Ontwikkeling)

Gymnastiekvereniging DOTO werd op 16 november 1933 opgericht. Het doel was de lichamelijke oefening in de ruimste zin van het woord te stimuleren, waardoor de volksgezondheid werd bevorderd. Het gym motto "mens sana in corpore sano", een gezonde geest in een gezond lichaam, past dan ook goed bij D.O.T.O. De initiatiefnemers voor de oprichting van onze gymnastiekvereniging in Scherpenzeel, waren mevrouw Stotijn en de heer Verkerk. De heer Verkerk was bovenmeester op de Holevoetschool.
Nu, bijna 87 jaar later, is Doto een brede vereniging, waar jong en oud terecht kan om te bewegen, ieder op hun eigen niveau en in verschillende disciplines. Alle lessen van Doto worden gegeven in de moderne sporthal in Kulturhus De Breehoek aan de Marktstraat in Scherpenzeel.

CheckMail ons

Disciplines

Doto 15+ springgroep

Bij de 15+ springgroep van Doto wordt de jonge groep sporters die stopt rond de leeftijd van 15 jaar, een leuk en goed alternatief gegeven om toch door te gaan binnen de turnsport. Ook de oud-turnsporter wordt in deze groep de kans geboden om weer actief aan de gang te kunnen binnen de sport. Er is gekozen om tijdens deze lessen vooral de aandacht te vestigen op het spectaculaire deel van de turnsport: de sprong-elementen. Dit in de breedste zin van het woord. Toestellen als minitramp, grote trampoline en air-tumbling worden hierbij ingezet. Natuurlijk is er ook aandacht voor het conditionele deel, die je hiervoor zeker nodig hebt.

Doto Jongensgym (Gestopt per 01-03-2020)

Door middel van veel afwisseling in toestellen en gebruik van de toestellen wordt een mooie en uitdagende les neergezet, die de jongens helpt bij het ontwikkelen van coördinatie en spierbeheersing. Talent ontwikkeling staat niet op de hoogste plaats, maar de persoon zelf en het opzoeken en verleggen van zijn eigen grenzen. Er wordt veel gebruik gemaakt van toestellen zoals de rekstok, brug, mini trampoline en lange mat en springen met gelijkvloerse aanloopbaan. Als afsluiter een spel in de freerunning categorie.

 
 
Gymnastiekvereniging DOTO