Maatregelen coronavirus


Op maandag 8 maart is de lockdown ter bestrijding van het coronavirus verlengd. Voor de sport betekent dit dat sporten in een binnenruimte niet is toegestaan. Een binnenruimte is dus gesloten voor het beoefenen van sport. Buiten kan onder voorwaarden wel gesport worden.  Die mogelijkheid biedt DOTO dan ook zoveel mogelijk aan.

Dutch Gymnastics, het gymsportnetwerk van Nederland blijft hun best doen zo snel mogelijk zicht te krijgen op het heropenen van de binnensport zodra de (corona)cijfers het toelaten. Daarom willen zij, samen met alle andere binnensportenvan zich laten horen. Het helpt als wij dit met zoveel mogelijk mensen doen. Deel en teken daarom de petitie voor het heropenen van de binnensport

De jeugd tot 26 jaar mag buiten sporten zonder dat ze anderhalve meter afstand in acht hoeven te nemen. Wel dient de training op een sportaccommodatie plaats te vinden die wordt beheerd door een sportclub. Ook mag iedereen vanaf achttien jaar (per 3 maart iedereen vanaf 27 jaar) alleen sporten op anderhalve meter afstand met niet meer dan twee personen. Kantines, douches en kleedkamers zijn gesloten en er dient rekening te worden gehouden met de avondklok die geldt tussen 21.00 en 4.30 uur. Het trainingsprogramma van DOTO voor de sporters onder de 27 jaar draait momenteel volop. Helaas mag ouder-en kindgym niet van start, omdat er geen ouders bij de lessen zijn toegestaan.

Topsporters die actief zijn in topsportcompetities, mogen onder voorwaarden, in grote groepen trainen en wedstrijden spelen. Het gaat daarbij om een selecte groep sporters.

Bekijk hier het overzicht van de maatregelen voor de sport op de website van de Rijksoverheid.

 
 
Gymnastiekvereniging DOTO