Kleutergym

Kleutergym is bestemd voor jongens en meisjes vanaf 4 jaar. De lessen zijn een mix van spel en bewegen, al of niet met gebruik van toestellen en muziek. Kleutergym legt de basis voor het latere turnen, ritmische gymnastiek of andere sporten. Basisoefeningen zoals duikelen, rollen, springen en zwaaien keren steeds terug in de lessen. De les wordt gegeven in groepsverband. Bij voorkeur zonder aanwezigheid van de ouder(s).

15+ springgroep

Bij de 15+ springgroep wordt de jonge groep sporters die stopt rond de leeftijd van 15 jaar, een leuk en goed alternatief geven om toch door te gaan binnen de turnsport. Ook de oud-turnsporter wordt in deze groep de kans geboden om weer actief aan te sluiten binnen de sport. Er is gekozen om deze lessen  vooral toe te leggen op het spectaculaire deel van de turnsport: de sprong-elementen. Dit in de breedste zin van het woord. Toestellen als minitramp, grote trampoline en air-tumbling komen voorbij met de diverse variaties hierop. Daarnaast wordt ook aandacht gegeven aan het conditionele aspect hiervoor.

Freerunnen

Voor de jeugd van 8 tot 14 jaar is er nu bij DOTO freerunnen. Freerunning is een sport, waarbij een renner zich sierlijk door de (meestal) stedelijke omgeving begeeft door muren, ramen, auto’s enz. niet als obstakels maar juist als hulpmiddelen te zien. De sport is geïnspireerd op parkour maar met het verschil dat parkour vooral gericht is op snelheid en efficiëntie, freerunning daarentegen is gericht op acrobatiek. Freerunning is een sport waarbij de “freerunner” creatief omgaat met zijn of haar omgeving, om zo sierlijk en vloeiend mogelijk door de omgeving te manoeuvreren.

Turnen selectie

Heb je talent? Dan kun je door de trainster gevraagd worden om in de selectie te komen trainen. Je gaat meer uren en op een hoger niveau trainen en met wedstrijden uit de regio meedoen. Prestatie staat hier wat meer op de voorgrond, maar plezier in turnen staat natuurlijk centraal.

Turnen recreatie

Meisjes vanaf ongeveer 6 jaar kunnen hieraan meedoen. Ieder op haar eigen niveau. Je wordt op leeftijd ingedeeld. Afwisselend gym je op alle turntoestellen, waarbij plezier voorop staat. Er wordt veel aandacht besteed aan het ontwikkelen van basismotorische vaardigheden, het aanleren van basisoefeningen op alle toestellen en coördinatieontwikkeling. Natuurlijk is er naast de oefeningen op de toestellen nog ruimte om leuke spelvormen te doen.

GymFit

GymFit is een ideale manier om je algehele conditie op een leuke en gezellige manier in groepsverband te verbeteren. Zeker als je wat ouder bent is dit belangrijk. Op muziek wordt er gewerkt aan het uithoudingsvermogen, alle spiergroepen worden getraind en er wordt gelet op de lichaamshouding. Door het regelmatig beoefenen van deze lessen wordt de conditie verbeterd. De lessen zijn zo samengesteld dat iedereen in eigen tempo en op eigen niveau mee kan doen.

Ouder- en kindgym

Spelenderwijs doen peuters vanaf 1½ à 2 jaar bewegingservaring op d.m.v. klauteren, rollen, spelen met ballen of andere materialen en vooral bewegen op muziek. Op deze manier wordt al op jonge leeftijd de motorische ontwikkeling gestimuleerd met het veilige gevoel van de ouder (of opa/oma/oppas) in de buurt. Het is een gezellig uurtje bewegen voor kind en ouder.

Tijdens deze lessen maken wij actief gebruik van het Nijntje Bewegen-programma. Wij bieden de mogelijkheid om in maart examen te doen voor het Nijntje Beweegdiploma. Klik hier voor meer informatie.

 
 
Gymnastiekvereniging DOTO